All inclusive op Bonaire

Liefhebbers van all inclusive vakanties hebben op Bonaire weinig keus. Het all inclusive toerisme is een lastig verhaal voor Bonaire. Dat heeft met meerdere factoren te maken. Ten eerste biedt het eiland weinig mogelijkheden om een geschikte locatie voor een all inclusive resort te vinden en daar de toestemming voor te krijgen om daar een all inclusive hotel te bouwen. Het all inclusive concept werkt beter bij grotere hotels en daarvoor bestaan er op Bonaire niet zoveel opties. De vraag is verder of all inclusive toerisme past bij een vakantiebestemming zoals Bonaire. Het laatste waar men daar op dit te wachten is dat je te maken krijgt met massatoerisme zoals dat op een aantal plekken op buureiland Curaçao ontstaan is.

Er is nog een reden waarom all inclusive vakanties op Bonaire aanbieden een lastig verhaal is. Bonaire is een relatief klein eiland dat voor de voedselvoorziening grotendeels afhankelijk is van import. Het importeren van eten en drinken gebeurt over zee en door de lucht. Versproducten worden vooral vanuit de Verenigde Staten en Nederland ingevlogen. De hoge kosten die hiermee gemoeid gaan, worden uiteraard doorberekend in de prijzen. Hierdoor zie je dat de prijzen in de supermarkten van Bonaire voor veel producten aanzienlijk hoger liggen dan wat je in Nederland gewend bent.

Het is niet lastig om je voor te stellen wat de prijzen voor de inkoop van voedsel en drank doet met de mogelijkheden om all inclusive op Bonaire winstgevend te maken. Er valt amper te besparen op de kosten voor deze belangrijke post, mede doordat er weinig goedkope lokale producten beschikbaar zijn. De hogere prijzen worden dus verwerkt binnen de uiteindelijke reissom die jij als consument voor een all inclusive vakantie betaalt.

all inclusive op Bonaire

All inclusive hotels op Bonaire

Het aantal all inclusive hotels op Bonaire is op één hand te tellen. Jammer voor wie van all inclusive vakanties houdt, maar misschien wel beter voor het eiland. Er zijn voldoende andere leuke vakantiebestemmingen die zich prima lenen voor een all inclusive vakantie. Wie toch de combinatie van een vakantie op Bonaire en alle gemakken van een all inclusive hotel wil hebben, die kan in een paar resorts in Kralendijk terecht.

Van der Valk All Inclusive Plaza Beach Resort

De naam verklapt waar de roots van het Van der Valk All Inclusive Plaza Beach Resort liggen: bij de Nederlandse familie Van der Valk. Dit viersterren all inclusive resort ligt op één van de beste locaties van Bonaire: aan een schitterend privéstrand, op loopafstand van het centrum van Kralendijk en op tien autominuten van het internationale vliegveld van Bonaire.

Het Van der Valk All Inclusive Plaza Beach Resort heeft recent een grootscheepse renovatie ondergaan en mag zich tot de mooiste hotels van Bonaire rekenen. Je overnacht in ruime kamers die in Caribische sferen ingericht zijn. Eten en drinken doe je in het buffetrestaurant en twee strandbars. Drank en maaltijden zijn inbegrepen bij je all inclusive vakantie bij Van der Valk. Wil je A-merk sterke dranken bestellen? Kies dan voor het bij te boeken Premium All Inclusive-drankenpakket.

Het fraaie zwembad is voorzien heerlijke ligbedden. Hier kun je gemakkelijk de hele dag vertoeven. Wil je de onderwaterwereld van Bonaire ontdekken? Dan hoef je het resort niet te verlaten. Vanaf het zandstrand kun je het koraal en zijn kleurrijke bewoners ontdekken in het huisrif van het Van der Valk resort.

Divi Flamingo Beach Resort

Het in typisch Caribische kleuren en sfeer opgezette Divi Flamingo Beach Resort is al jarenlang een begrip op Bonaire. Hier vind je een bonte mix van internationale gasten (dus niet alleen Nederlanders) die onbeperkt genieten van alles wat dit viersterrenhotel te bieden heeft, zonder dat je daarvoor je pinpas, geld of creditcard voor tevoorschijn hoeft te halen. Bij het boeken van de all inclusive vakantie naar het Divi Flamingo Beach Resort heb je jezelf voor je hele verblijf verzekerd van gratis maaltijden en heerlijke drankjes.

Goed om te weten is dat het Divi Flamingo Beach Resort niet alleen gasten op basis van all inclusive heeft. Drankjes voor all inclusive gasten zijn verkrijgbaar op een vaste plek bij de Beach Bar en voor lunch en diner is een reservering verplicht. Wil je premium sterke dranken drinken? Dan geldt er een toeslag voor all inclusive gasten.

Het Divi Flamingo Beach Resort ligt aan de zuidkant van het centrum van Kralendijk. Binnen tien minuten lopen sta je in het hart van de stad. Het resort ligt direct aan zee en heeft een privéstrand. De gasten vertoeven overdag ook in en rond de twee zwembaden van het resort.

HANDIG:
5 dingen die je moet weten over het Divi Flamingo Beach Resort

Divi Flamingo Beach Resort